logo

Филтър
 • ПРАЗНИКЪТ НА В. ТЪРНОВО ПРОДЪЛЖАВА НА 24 МАРТ В ПАРК „МАРНО ПОЛЕ” И ПРЕД ОБЩИНАТА

  Община гр. Велико Търново и СПОРТУВАМ.ИНФО в партньорство с Dance studio UN BESO, Fitness Club La Scalla, EL'S DANCE организират спортен празник като част от официалната Програма за празника на Велико Търново. Събитието ще се проведе на 24 март 2012 г. от 13 часа в парк „Марно поле”.

  Активностите са подбрани за участие на хора в младежка възраст и варират от денс и аеробик-маратон, хип-хоп и латино танци, предлагат се възможности за катерене на изкуствена стена, спускане с тролей, демонстрация на майсторско управление на велосипеди, запознаване с нетрадиционни спортове като боче и удбол и др.

  С огнено шоу, карнавално шествие и кукерски танци ще бъде отбелязано Благовещение утре във В. Търново. Шествието, в което ще се включат деца от всички великотърновски училища, ще тръгне в 16 часа от Студентски стол №2. То ще бъде водено от кукерската група при читалище "Просвет" в село Чарган, Ямболска област. Пред сградата на общината малчуганите ще дефилират, след което жури ще оценява костюмите им. Докато журито заседава фолклорните формации "Победа", "Търновград", "Пагане", "Търновска царица" и кукерите ще танцуват за зрители и участници. За всички специално ще бъде представен и празникът Благовещение. Голям огън, огнено шоу и хоро ще сложат точка на "Пролетната феерия", организирана от Община В. Търново.

 • Новини от проекта "Европейските деца на една сцена"

  Как премина работната среща в Полша и как се представиха художниците от пети и шести клас вижте в секция ПРОЕКТИ

 • В СОУ "Вела Благоева" се проведе състезанието Spelling Bee по инициатива на Корпуса на мира на САЩ

  За първи път в СОУ "Вела Благоева" се проведе състезанието Spelling Bee по инициатива на Корпуса на мира на САЩ. В училищния кръг взеха участие ученици от най-малката възрастова група - III и IV клас. Тримата най-добри малчугани ще представят училището на 16 април в регионалната надпревара.

  Състезанието организираха и проведоха Ашли Лейнг, доброволец от Корпуса на мира в нашето училище, г-жа Галя Димитрова и г-жа Десислава Дянкова - начални учители и преподаватели по английски език.

 • Елица Варина и Христо Илиев от IX клас бяха мениджъри за един ден

  Христо и Елица от IX клас работиха в отдел местни данъци и такси на 29 март в Община Велико Търново. На този ден 11 ученици от три Великотърновски училища участваха в инициативата на Джуниър ачийвмънт „Мениджър за един ден", чийто домакин бе Oбщината. Учениците от Старопрестолната гимназия по икономика, СОУ „Вела Благоева" и Професионална гимназия по туризъм се запознаха с работата на отделните дирекции в Общината.

  „Съставиха екипи, които трябваше да вземат решения и да изпълнят някои административни задачи", обясни Розалия Стефанова - директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване".

  Учениците получиха сертификати за участие в инициативата, подписани от кмета на Общината. Идеята за "Мениджър за един ден" се реализира от Джуниър ачийвмънт - България за десета поредна година. По света тя се организира в над 100 държави по света.

  Елица и Христо се обучават по профил "Предприемачество и бизнес".

  DarikNews.bg

 • Конкурс за апликация по любима детска книжка

  Мили деца от СОУ „Вела Благоева”

  Книгите заемат особено място в живота на всеки човек. Във вашия – също.
  Вие четете литературни творби постоянно – четете в училище, четете вкъщи, четат ви на вас или вие четете на по-малките от вас. С една дума - това е едно Малко Голямо Четене.
  Докосвайки се до книгите, вие попадате и заживявате в един приказен свят. Пресътворете света от любимата си детска книжка, приказка или роман в апликация или друг вид техника на приложното изкуство. Ако имате въобръжение и идея, но не можете да се справите сами, помолете учител или родител да ви помогне. Със сигурност на големите ще им бъде много приятно да се потопят отново в света на приказките, на любимите гeрои от своето детство. 
  Светът на детската книга носи топлина за цял живот!

  Не забравяйте да напишете:
  името на художественото произведение,
  името на автора,
  кратък откъс, който отразява вашата творба.

  Малки творци, предавайте своите работи на класните си ръководители. С тях в нашето училище ще подредим изложба, която ще посветим на:

  Деня на детската книга – 2 април;

  Световния ден на книгата – 23 април;

  Празника на училището ни – 29 април.

  Очакваме приказните ви творения!

  От Библиотеката на СОУ „Вела Благоева”

 • СПОРТ

  На 10 март учениците от VII клас проведоха отново училищен турнир по волейбол и баскетбол. На 11 март сили премериха и по-малките учениците от V клас. А как се справят училищните отбори на общинските, регионални и национални състезания вижте в секция СПОРТ.

 • МАЛКОТО ГОЛЯМО ЧЕТЕНЕ В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  И тази седмица продължава Малкото голямо четене в СОУ "Вела Благоева". Малки и големи ученици носят любимите си книги и четат заедно. Инициативата е подета от библиотекаря А. Георгиева, класните ръководители на трети и първи клас, както и учителите по литература на по-големите ученици.

  През изминалата седмица на гости на първолаците бяха петокласници - бивши възпитаници на класните на първи клас. Те четоха от любимата си книга на малчуганите, а първолаците също показаха колко добре умеят вече да четат.

 • Третокласници дават джобните си пари за децата в Балван

  Третокласници от СОУ „Вела Благоева” във В. Търново събират джобните си пари в касичка, за да ги дарят за децата в дома в Балван. Инициативата е на малчуганите от 3 б клас, които почти цял месец са заделяли част от стотинките си за закуска в специално поставена касичка в класната стая. До момента децата са събрали близо 40 лв., с които ще купят козунаци и шоколадови яйца или зайчета за своите връстници, които живеят в дома в Балван. Освен че заделят от джобните си, децата са събрали и много дрехи. Те се побират в пет големи чувала и всички са от гардеробите на третокласниците.
  „Идеята е на децата и на една от родителките ни Ана Ангелова. Още в началото на месеца запознахме нашия клас с проблемите на техните връстници в Балван. Тогава те направиха мартенички, които подарихме в дома”, разказва класната ръководителка на 3 б Теодора Тодорова. 
  Днес тя и г-жа Ангелова ще отидат до Балван, за да връчат дарението. 
  След като стартирала акцията на 3 б, за идеята се оказали запалени и другите две паралелки с третокласници. Те пък решили да събират играчки за децата, които посещават детската градина в с. Водолей. „Говорихме с директорката на детската градина и тя ни предложи да се опитаме да занесем играчки. Нашите деца приеха присърце тази идея и сега сме напълнили едната учителска стая с играчки”, допълва и класната на 3 а Зорница Маринова. Тя работи заедно с колежката си Галя Димитрова и двете са решили да зарадват малчуганите във Водолей веднага след Великденските празници.
  Сашка Александрова
  http://www.borbabg.com/?action=news&news=4677
 • Пролетни празници в училище

  В навечерието на празника на гр. Велико Търново учениците от 6 клас представиха  един урок по родолюбие, заедно е учителката си по СИП Гражданско образование, г-жа Даниела Солакова.  С клипове, презентации, есета, стихове и рисунки, те представиха през своя поглед миналото, настоящето и бъдещето на В. Търново. Можете да видите клипа Велико Търново - моят роден град.

    

  С песни и стихотворения децата от подготвителния клас на училището зарадваха своите родители и близки на 29 март. Специалната програма бе подготвена от класния ръководител Красимира Кабакчиева. Незабравка Вачкова, учител по музика, акомпанира на малките певци.

   

   Какво са научили и приготвили учениците от II Б клас за пролетните празници можете да видите в секцията В час по ...

 • В час по литература 2Б клас

  Повече от месец учениците от  II Б клас работиха по темата "Пролетни празници". Заедно със своите родители те проучиха обичаите, свързани с Благовещение, Лазаровден, Цветница и Великден. Изработиха постери, табла, книжки и презентации.
  В часа по литература на 29 март учениците работеха в екип на тема "Великденска свещица" - стихотворение на Ран Босилек. Като класни помощници във всеки екип имаше родител или баба, които оказваха съдействие на децата докато те четоха, писаха, споделиха наученото за Великден и правиха проект за украса на великденско яйце. Накрая пяха и почерпиха всички с козунак. 

   

 • В час по география

  Учебната програма по география и икономика дава възможност за включване на голям брой уроци за дейност, отличаващи се с голямо разнообразие. Чрез тях се осъществява връзката с обучението в отделните класове, като част от придобитите знания и умения се затвърдяват и прилагат в нова ситуация.

  В учебната програма за седми клас има различни уроци за дейности, имащи за цел формиране на географска компетентност чрез изграждане на система от умения.

  Един от уроците за дейности в VІІ клас е „Провеждане на интервю”. Чрез този урок се придобиват умения за провеждане на интервю. Затвърждават се знанията изучени за Австралия и се прилагат в нова ситуация. След предварителна подготовка и насоки от учителя за организацията на работа, вижте как кабинета по география се превърна в студио и три ученички от VIIБ клас бяха в ролята на водеща и гости от Австралия. Останалите ученици и учителят им Витан Анчев бяха зрителите, които оценяваха работата на екипа.

     

   Учител по география и икономика Витан Анчев 

   

 • НАШИЯТ ДЕН НА ВОДАТА

  И тази година младите хора от СОУ ”Вела Благоева” празхуваха Световния ден водата.
  Участниците в клуб „Науката – лесна интересна”, ЗИП Биология и техните гости – учители,  ръководство, експерти от РИОСВ, ВиК „Йовковци”, ЕИЦ, „Амалипе” търсиха отговор на въпроса: "Какво е водата?". Оказа се, че тя е много повече от течност – презентациите, забавните игри и задачи разкриха нейната уникалност и значимост за живота на земята и неговата еволюция.
  Участниците в клуба от седми и четвърти клас, отправиха своите лични послания под формата на малки капки, които отразиха техните емоции след всички презентации за водада в природата, в изобразителното изкуството,  в литературата и в музиката, водата като забавление и хоби.

 • Завоювани отличия в спорта през 2010 година

      На Великден великотърновските шахматисти спечелиха медали на държавните индивидуални първенства по шах в Пловдив. 
     Ива Пенчева, ученичката от СОУ “Вела Благоева”, приключи участието си с пълен комплект отличия, като към бронза на класически шах добави злато на блиц и сребро на ускорен шах. Ива стана шампион на блиц при момичетата до 14 години, с шест точки от 7 възможни, изпреварвайки Симонета Иванова от “Михаил Тал” (Червен бряг) и Деница Драгиева “Локомотив” (Сф). На ускорен шах тя заслужи сребърен медал с актив от 6 т., като загуби само от Деница Драгиева. 
      Търновските момичета не успяха да постигнат целта си - да се класират първа или втора, което щеше да им осигури участие на световно и европейско първенство. 
      Ива завърши с 6,5 точки от 9 кръга. Тя направи реми с шампионката Деница Драгиева от “Локомотив” (Сф), но загуби в последния кръг от подгласничката й - Симонета Иванова “Михаил Тал” (Червен бряг) в решителна среща за 2-рото място. 
  “На Ива й бе необходима само победа с черните, докато на Симонета й стигаше и реми, за да участва на Европейско първенство. Нашата състезателка премина границите на разумния риск и трябваше да се задоволи с бронзовия медал”, коментира треньорката им Светла Йорданова.
   
       Осмокласници от СОУ "Вела Благоева" представиха отлично училището на общинските ученически игри по лека атлетика, VIII-X клас през март 2010 г.
  Светлозар Евгениев Иванов зае първо място  на 100 м гладко бягане с постижение от 13 секунди. 
    Отборно учениците от осми клас завоюва второ място на общинското състезанието. 
   
  През месец февруари спортистите от СОУ "В. Благоева" се представиха отлично. Трима участника в Държавното първенство за юноши по стрелба с лък завоюваха сребърна купа. Отбора по баскетбол момичета 5-7 клас стана общински първенец. Отбора по футбол момчета представи училището в общината.
  Вижте снимки, видео и повече информация в секцията Спорт през 2010.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
464
545
10052

Вашето IP: 54.80.188.87

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.