logo

Филтър
 • ОТНОВО КОЛЕДЕН БАЗАР В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Традиционният коледен базар в СОУ "Вела Благоева" отваря врати

  от 13:30 часа на 15 декември 2014 година  в стая 111.


 • КОЛЕДЕН БАЗАР В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Заповядайте на традиционният Коледен благотворителен базар 

  в  СОУ „Вела Благоева”от 18 до 21 декември 2012 г.

  Откриване на 18.12.2012 година от 13 часа в кабинет 110.

  Базараът ще бъде отворен всеки ден от сряда до петък

  от 8:30 часа до 14: 30 часа

  ОРГАНИЗАТОРИ НА БАЗАРА:

  Клубовете „Млад предприемач” и „Малките предприемачи” по проект Успех,

  Учителите и учениците от начален етап, родители

  Учебна компания „VICTORIA”, IX и XI клас, профил „Преприемачество и бизнес”

 • УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ ОТ VГ КЛАС НА СОУ „В. БЛАГОЕВА” УЧАСТВАХА В ИНТЕРАКТИВНО ОБУЧЕНИЕ В РЗИ

  На 14 ноември 2012 година в РЗИ – Велико Търново ученици и родители от VГ клас на СОУ „Вела Благоева” участваха в интерактивно обучение по темата “Тютюнопушене – направи своя избор”. Под формата на игра младите хора, участници в клуб "Екомисия"по проект УСПЕХ се запознаха с факти и доказателства за вредите от тютюнопушенето, посочиха основните причини за пропушване, направиха портрет на пушача, карта на финансовите загуби и „паяжина” на здравето.

 • ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

 • УЧИТЕЛСКИЯТ СИНДИКАТ ИЗБРА АНГЕЛ ЯНЧЕВ ЗА ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА

  Директорът на СОУ “Вела Благоева” Ангел Янчев получи годишната награда на Синдиката на българските учители. На специално тържество училищният шеф получи отличието за най-добър социален партньор сред директорите. Грамотата му връчи лично председателят на СБУ Янка Такева.

  Наградата на Ангел Янчев е за постигнати високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители през 2011 г. и личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство. Той е бил номиниран за приза от областната структура на синдиката. Като синдикалист на годината от Великотърновска област беше наградена Йорданка Георгиева от общинската организация на СБУ в Горна Оряховица.

  Търновският директор получава наградата заради активната си позиция по проблема за таксата битови отпадъци, които училищата в общината трябва да заплащат. Със своите действия Янчев помогна да бъде намалена на 10 %. По идея на директора в СОУ “Вела Благоева” бяха въведени електронни дневници, а сигурността на децата е гарантирана чрез камери за видеонаблюдение. С неговото активно съдействе училището работи по много национални и международни проекти и програми. В СОУ-то за втори път е сключен и Колективен трудов договор със синдиката, клаузите по който се изпълняват в съответствие с делегирания бюджет на училището.

  Досега с отличието за най-добър социален партньор сред директорите са награждавани дългогодишната шефка на ОУ “Бачо Киро” Надка Върбанова, Виолета Колева от основното училище в Ресен, Иван Чолаков, който ръководи Професионалната гимназия по жп транспорт “Н. Й. Вапцаров” и др. Преди няколко години от СБУ наградиха бившия градоначалник д-р Румен Рашев, а м.г. и кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова.

  Златина Димитрова, в. Янтра днес

 • ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" СЕ ВКЛЮЧИХА В БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ В ПРЕДКОЛЕДНИТЕ ДНИ

  Малчуганите от трети клас, заедно със своите родители и класните си ръководители Павлета Дамянова, Мария Петрова и Лилия Неделчева събираха дрехи, играчки, обувки и книги за децата от Дома за медикосоциални грижи в Дебелец. На 15 декември всички дарения бяха закарани в дома, където третокласниците поздравиха малките си приятели и с музикална програма. "Зарадвахме тези малки дечица и си тръгнахме доволни, че сме направили нещо добро, заено с нашите възпитаници" - сподели една от класните Лилия Неделчева.

 • ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОТ СИП „ЛИЧНА ИКОНОМИКА” ПРЕДСТАВЯТ СВОИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА КОЛЕДНИ БАЗАРИ В УЧИЛИЩЕ

   

  И тази година учениците на СОУ „Вела Благоева” работиха усърдно преди Рождество Христово. По инициатива на четвъртокласниците и СИП „Лична икономика” в V и VII клас с ръководител старши учител Стефка Колева, те организираха Коледни базари в училище. В продължение на месец с помощта на своите родители и учители сръчните ученици изработиха оригинални коледни и новогодишни изделия – красиви сурвакници, картички, коледни венчета, ботушчета, коледни звезди.

   

   

  Базарът на четвъртокласниците бе открит на 19.12.2011 г. в стаята 111 в сградата на СОУ „Вела Благоева”. Един от първите му клиенти бе предприемачът Красимир Гърдев, който е председател на Надзорния съвет на „ЦБА Асет Мениджмънт”.  Много родители, учители и ученици също закупиха от чудесните изделия. Помощ на малчуганите по време на базара оказват гимназистите от учебна компания „VICTORIA”. Спечелените средства от базара децата ще дарят на училището.

  От 20.12.2011 г. до 23.12.2011 г. включително във фоайето на първия етаж младите предприемачи от СИП "Лична икономика" ще продават лично изработени от тях коледни и новогодишни подаръци. Любопитните деца и родители ще могат да им се насладят до края на седмицата.

   

 • Младите хора от СОУ”Вела Благоева” победиха СПИН със знания

  След проведения семинар в началото на учебната година с учениците от ЗИП Биология 11 клас по проект”Моят свят” отбелязването на 1 декември се случи по инициатива и с активното участие на младите хора. Никола, Павлина и Диана бяха основният екип, който организира събитието. Ролите бяха разпределени  и всеки се зае със  задачата си. Никола, като най-опитен след едноседмичния семинар в Хисаря, организиран от Корпуса на мира и с опита си като ко-водещ на есенното обучение съвместно с РЗИ Велико Търново се зае с осигуряване на информационни материали, Диана изработи повече от 200 черевени панделки и рано сутринта напомни на всички в училище,  че 1 декември е ден , в който трябва да се замислим, че да обичаш е и отговорност и риск,както и да не дискриминираме хората живеещи със СПИН. Павлина избра и написа повече от 40 послания  в часовете по ИТ, Никола събра последните данни за пандемията от СПИН и ги представи на учениците от 6 и 8 клас. Начините на заразяване, за превенция и проникването на вируса в клетките и неговият жизнен цикъл бяха представени чрез мултимедиен урок, а за финал Данчо и Доника убиха вируса  , след като отговориха правилно на всички въпроси след образователния филм с въпроси и игра”Победи СПИН със знания!”

  Учениците от 11 клас се състезаваха като отговаряха на въпроси от 4 категории: ХИВ/СПИН, ХИВ ТЕСТ, Презервативи, свободна категория. И двата отбора с капитани Ива и Ирина се справиха чудесно.
  Младите хора разшириха кръга на своите знания по въпроси, които ги вълнуват, замислиха се върху риска  и избраха да се обичат безопасно и отговорно.

 • Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

  На 17 и 18 ноември 2011г. в град Монтана се проведе Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

  Участваха отбори от всички области на България. Учениците от ІХ клас на СОУ „Вела Благоева” – Ангел Топалов, Диян Рачев, Преслава Михайлова и Цветелина Василева, представиха Великотърновска област. Отборът ни „оказа първа долекарска помощ на пострадало при пожар дете с ІІ степен изгаряне” в симулирания център Първа помощ. Всички отбори показаха знания, умения и навици за поведение при различни видове опасности, симулирани и в останалите четири центъра: Защита при бедствия (земетресение и наводнение), Защита при промишлени аварии (замърсяване с амоняк, хлор, възглероден диоксид, радиационно замърсяване), Индивидуални средства за защита, Пожарна безопасност. Отборите показаха знания, свързани с правилата при ползване на Единния европейски номер за спешни повиквания – 112.

   

 • КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ В УЧИЛИЩЕ

  На 20 декември следобед физкултурният салон на СОУ „Вела Благоева” се превърна в сцена на музикално коледно шоу. Участваха ученици от групите по СИП „Вокална група” с ръководител госпожа Незабравка Вачкова, СИП „Мажоретки” с ръководител госпожа Маргарита Воденичарова и СИП „Театър” с ръководител госпожа Катя Бакалова. На сцената имаше много музика, танци, настроение и дори посетител от друга планета. Гостите бяха поведени в едно музикално пътешествие и се насладиха на различни музикални ритми: еврейски, македонски, испански, цигански, словашки, български.
  „Ние сме млади, обичаме да пеем, да танцуваме и да се веселим” – обяви водещият финалното изпълнение на шоуто: песента ”Празник всеки ден”. Когато всичко това е подплатено с много талант и настроение, всеки ден се превръща в истински празник. Такова послание към звездите изпратиха земните деца по своя извънземен приятел, който наблюдаваше през цялото време представлението.

  Сутринта в 10 часа дядо Коледа посети най-малките ни възпитаници - децата от подготвителния клас. Добрият старец и неговата помощничка Джуджанка се повеселиха с децата, попитаха ги какви ще станат когато пораснат и им донесоха подаръци.

 • Коледна изненада за бъдещите първолаци от ОДЗ "Ален мак"

  50 коледни картички изработиха четвъртокласниците от СОУ "В. Благоева". Техните учителки г-жа Димитрова, г-жа Тодорова и г-жа Манчева им помогнаха с оригинални идеи, избор на интересни материали и техники. Малчуганите от четвърти клас решиха да изненадат предпразнично своите по-малки приятели от ОДЗ "Ален мак" - бъдещите първолаци.

  След кратка разходка в парка и игра в снега на 17.12.2010 г., част от тях посетиха детската градина. И в двете подготвителни групи, децата бяха в трескаво очакване на Дядо Коледа. Малко преди него пристигнаха нашите възпитаници и ги поздравиха с коледни песни, стихотворения, както и с благопожелания за Новата година. Всяко дете получи коледна картичка, а учителките им пожелания за здраве и много късмет.

 • ПОБЕДИТЕЛИ В СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСКИ

  Деца от 15 училища участваха в националния конкурс за детска рисунка "Моята весела коледа" на Джуниър Ачийвмънт. Първолаците Михаил Радоев и Пламена Караколева от IВ клас представиха успешно училището ни и преди Коледа получиха своите награди.

  Отново призови места и най-много отличени ученици на СОУ "В. Благоева" в общинския конкурс за изработване на сурвакници "От Коледа до Васильовден".  В успоравана надпревара с над 100 участници от други училища, Ивет Тодорова от IIIБ клас и Марина Николова от IIIВ клас са победители в конкурса. Още седем наши възпитаници бяха отличени и наградени - Мартин Костов от I клас, Дарина Пенчева, Ема Терзиева и Ренета Дянкова от III клас, Георги Димитров от V клас и Валерия Пенчева и Милен Георгиев от VII клас.

   

  Тринадесет ученици от I до VII клас представиха училището в ежегодното Коледно математическо състезание, проведено на 11.12.2010 г. в ПГТ "Д-р Васил Берон". Единствената ни участничка при най-малките Катерина Тончева от IБ клас завоюва първото място в надпревара със 158 малчугани от Великотърновска и Габровска области. При по-големите състезатели се отличиха Светлина Димитрова от VIIА клас, Андрей Върбанов от VА клас и Кристиян Иванов от IVБ клас.

  Петокласникът Андрей Върбанов от СОУ “Вела Благоева” стана победител в XIX-ия национален математически турнир “Иван Салабашев”, проведен на 4 декември. В състезанието участваха над 8 хиляди ученици от II до XII клас от цялата страна. Андрей събра 57 от 60 възможни точки, което е най-висок резултат сред петокласниците. В областта той води класирането със завидна преднина - вторият в таблицата е с резултат само от 39 точки.

  Това е поредният успех на младия ни математик. Преди 2 г. той спечели златен медал в турнира “Акад. Кирил Попов” в Шумен, а през миналата година стана втори в състезанието “Черноризец Храбър”. Представи В. Търново и в турнира на четирите града в Ямбол, където остана четвърти.

  "Мога да решавам задачи по всяко време, а най-забавни са ми математическите ребуси, които изискват логическо мислене и много смятане. Влече ме всичко, свързано с числата." - сподели петокласика - "Математиката е най-важният предмет за мен, който  ще ми помогне в живота." Желанието на Андрей е в бъдеще да прилага завидните си математически умения в създаването на нови технологии с кодове.

  Запалил се по сериозната наука благодарение на родителите си, които също са математици. От 1-ви до 4-ти клас таланта му насърчаваше и началната му учителка Пенка Иванова, а сега работи с класната си Пенка Ангелова в СОУ “Вела Благоева”. Вече трета поредна година посещава и школата по математика при ПМГ “Васил Друмев”, където младите таланти се шлифоват.

  Андрей посвещава свободното си време освен на математиката  и на спорта. Той е сред шампионите на Карате клуб “Калоян” с треньор Севджан Мехмедова - печели златни и сребърни медали. Интересува се и от природните науки, като чете в енциклопедиите за живота, навиците и еволюцията на различните животински видове.
  Вестник "Янтра днес"

  Вижте обявите за предстоящите състезания и конкурси в секцията Състезания, конкурси и награди.

 • конкурси и състезания

  На 11 декември 2010 г.(събота) от 10:00 часа в ПГТ "д-р В. Берон" - В. Търново ще се проведе ежегодното Коледно математическо състезание за ученици от I до XII клас. Ако не сте заявили предварително участието си в училище или не сте заплатили таксата за участие (6 лв) трябва да сте в сградата на ПГТ "д-р П. Берон" в 9:00 часа. За останалите участници влизане и настаняване от 9:30 часа.

  Можете да участвате в Състезание по информационни технологии (software/hardware) и начални познания по компютърни мрежи за ученициза ученици от IX до XII клас за 2011 г. Общинския кръг на състезанието ще се проведе на 15 януари 2011 г. от 9:00 часа в СГИ - В. Търново. Повече информация за състезанието можете да намерите от учителите по информационни технологии и на: http://www.intelektibg.com/ и  http://riovt.hit.bg

  Хипрмаркети Алати обявяват конкурс за изработване на дизайн на уеб сайт . Конкурсът е с продължителност до 01.02.2011 г. Наградата за най-идеен проект е 300 лв.
  Вижте повече за регламента на конкурса на: http://www.alati.bg/alati-design.html

 • Открит урок по Български език и литература в І В клас

  На 23.11.2010 г. ученици и родители от І В клас пътешестваха с Многознайко до непозната планета и се запознаха със звук и буква Р. Присъствието на всички родители в часа по български език и литература мобилизира учениците. Те показаха умения да интонират и правят сричков и звуков анализ на думи, да четат срички, думи и изречения. Докато се забавляват и играят първокласниците овладяват новите знания.

  „Откритият урок бе изключително полезен и приятен за нас - родителите, които за първи път имаме първолаци. За нас са новост редът, културата на общуване и методите на обучение в съвременното училище. Видяхме ги "на живо", а децата ни бяха щастливи да се представят пред нас, пораснали и знаещи.” – сподели Г.Радоева, майка на Михаил – „Когато постъпи в първи клас, синът ми четеше гладко, събираше и изваждаше до 100. Тревожех се да не загуби интерес към знанията и да му е скучно в училище, но сега се уверих, че това няма да се случи. Благодаря на г-жа Иванова, която с професионализъм и много любов към децата ни, успява да ги увлича към науката и да балансира между различните им интелектуални възможности и интереси.”
  А ето какво каза и майката на Йордан - Д.Стайкова: „Искам да поздравя госпожа Иванова за професионализма, на която бяхме свидетели на открития урок. Под формата на игра и с помощта на презентация децата ни научиха още една буква от азбуката. За тях беше интересно и забавно и в същото време лесно и разбираемо. С активното си и емоционално участие, показаха, че се чувстват сигурни и можещи под ръководството на учителката си.”

 • НОВА УЧИЛИЩНА АНКЕТА

  Гласувайте в НОВАТА УЧИЛИЩНА АНКЕТА

  Включете се до 06 януари 2011 година - важно е за нас

 • Три класа получават отличителен знак "Клас без лоши прояви и с добри инициативи"

        От 25.11.2009 г. до 18.12.2009 г. учениците в училище се включиха в състезанието "Клас без лоши прояви и с добри инициативи". 
       В навечерието на Коледа в училище имаше добри инициативи - това са мненията и наблюденията на всички учители. А победители са:
          ІVА клас - събиране дрехи за деца в неравностойно социално положение от дома в гр. Дебелец;
          Б клас - почистване на спортна площадка в двора на училището и затревените площи извън оградата;
          ІХА клас - усърдна работа по инициативата "Да направим класната стая по-приветлива".
     "Надявам се, че в навечерието на тези светли празници доброто ще победи у всички нас, ще ни направи по-човечни и по-състрадателни" -  сподели председателят на Комисията за борба с противообществени прояви в училище г-жа Ив. Димитрова  - "На всички ученици и учители желая весела Коледа и щастлива Нова година!"
 • ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!

   И още добрини в навечерието на Коледа
   
      На 19.12.2009 г. учениците от ІV А клас с класен ръководител госпожа Пенка Иванова посетиха Дома за медико социални грижи - гр. Дебелец и направиха дарение. Децата приеха идеята да помогнат на свои връстници в неравностойно социално положение, отглеждани в Дома. В инициативата се включиха ученици от начален етап. като събраните дрехи, обувки и играчки опаковаха родителите на инициаторите. 
      Вярата в доброто у човека и приятелството продължават да съществуват.
   
      На 16.12.2009 г. се проведе тържество "Да посрешнем Дядо Коледа" във филиала на ОБ "П. Р. Славейков" с ученици от СОУ "В. Благоева". На него бяха обявени и наградените ученици в конкурса "Картичка за Дядо Коледа". Ето и победителите в трите категории:
      Най-красива картичка 
         1 място - Антония Антова от IIГ
         2 място -  Исидора Иванова от IВ
         3 място - Янислав Йорданов от IIIГ
      
      Най-весела картичка                                                Най-оригинална картичка
         1 място - Йордан Йорданов, IVА                      1 място - Цветомир Георгиев, IIIГ
         2 място -  Мирема Николова, IVА                     2 място - Ивайла Стаменова, IIГ   
         3 място - Ивет Петрова, IVА                             3 място - Яница Стойкова, IVВ 
   
 • УЧЕНИЧЕСКА ИНИЦИАТИВА

       На 24.11.2009 гученици  от VIБ клас почистиха част от училищния двор по инициатива на Екатерина и Веселин. Направиха уборка на южните спортни площадки и затревената площ зад оградата на училището. Класният ръководител, г-жа К. Геневска насърчи тази инициатива и очаква да бъде последвана и от други паралелки.
       След като учениците събраха боклуците, сякаш слънцето изгря по-силно в училищният двор, а всички участници бяха удовлетворени от свършената работа. В мероприятието участваха: Екатерина, Веско, Александър, Пламен Велчев, Валерия, Цвети Папалюгова, Мария, Катерина и Радостина. 

            
        В началото на тази седмица учениците и класният им ръководител споделиха, че в училищото състезание Клас без лоши прояви  до Коледа може да се добави и  Клас с добри прояви.

   

 • Всички възрастни са били преди това деца, но много малко от тях си го спомнят

   

  Издателство „Лъчезар Минчев” дари на училището 10 луксозни книги от ненадминатото произведение на Антоан дьо Сент-Екзюпери „Малкият принц”. Това е специална коледна изненада за най-добрите участници в училищния конкурс за стихотворение, разказ, есе, рисунка и презентация на тема „Мъдрите послания на една книга – „Малкият принц” от Антоан дьо Сент-Екзюпери”.

  Настоящото издание на „Малкият принц“ повтаря изцяло двете първи, оригинални американски издания, единствените излезли, докато авторът е бил жив – през месец април 1943 година.

  Ръководството на училището сърдечно благодари за жеста и вниманието на издателство „Лъчезар Минчев” и се надява на нови съвместни проекти, които да зарадват нашите ученици, родители и учители.

    С изд. „Лъчезар Минчев” можете да се запознаете на неговата чудесна страница тук - 

   http://www.latchezarmintcheffpublishers.com/

   

   

 • СОУ „Вела Благоева” започва работа по своя първи проект по програма „Коменски” на стойност 20 000 евро

  Розалия Димкова

  Розалия Димкова, учител по биология и здравно образование, е автор и координатор от българска страна на първия проект на СОУ „Вела Благоева” за участие в Училищно партньорство по секторна програма „Коменски” на Програмата „Учене през целия живот” на Европейската комисия.

  Подаденото проектно предложение на тема „Откривател на тайната на зеления глобус ”(Discoverer of the secret of the green globe), което беше на първо място в списъка на резервите за тазгодишната селекция за многостранни проекти, e официално одобрено. Финансовата подкрепа, която се отпуска за реализиране на дейностите по проекта от Центъра за развитие на човешките ресурси - българската национална агенция по програма "Учене през целия живот", е в размер на 20 000 евро. Това ще даде възможност да бъдат осъществени 24 мобилности на ученици и учители. Училищното партньорство включва седем европейски училища от Полша, Великобритания, Турция, Гърция, Италия , Португалия и България и ще продължи две години.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
620
545
10208

Вашето IP: 54.80.188.87

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.