logo

Проекти

СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ЩЕ ИЗПОЛЗВА МЕДИАЦИЯ В УЧИЛИЩЕ

Екип на СУ "Вела Благоева" участва в Мобилност за посещение на училища с кабинети за медиация по НП "Квалификация" 2018 г. На срещата в ОУ "Панайот Хитов" в град Сливен, екипи от различни училища в страната обсъдиха необходимостта от използване на медиация в училище, а училището домакин сподели своя опит в прилагането й, използването на създадения кабинет за медиация, разработени материали за обучение на ученици като медиатори.

В изпълнение на ангажиментите по Националната програма, училищният екип, състоящ се от заместник-директор М. Христова, педагогическия съветник Л. Цанкова, психолога Е. Илхан и логопеда И. Лозанова предложиха въвеждане на медиация в СУ "Вела Благоева" през учебната 2018/2019 г., започнаха популяризирането на иновацията сред учениците и учителите и направиха подбор на ученици от прогимназиален и гимназиален етап за медиатори. 

Иновацията"Прилагане на медиация в училищна среда" беше представена на педагогическите специалисти в училище.

 

СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ FREDERICK UNIVERSITY, НИКОЗИЯ, КИПЪР КАТО ЧАСТ ОТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТ ПРИРОДА

Леа и Константинос са университетски преподаватели от Никозия в Кипър и работят по проект iLIFE-TROODOS, финансиран както и проект ПрироДа по Програма LIFE на ЕС.

Целта и на двата проекта е обща - популяризирането и получаването на по-голямо разбиране и подкрепа от определени целеви групи от обществеността за европейската екологична мрежа Натура 2000.
В СУ "Вела благоева" бяха създадени два клуба и две класни стаи по проект ПрироДа, на които издателство Просвета предостави мултимедия и учебни ресурси под формата на помагало ПрироДа за учителите и платформата Mozabook.
Ученици, участвали в проектните дейности споделиха любимите си моменти и преживявания пред гостите от Кипър. Рая от VIВ организира играта за нашия екологичен отпечатък, Симона от VIВ предизвика всички участници в срещата да имитират природата без думи, Гергана от VIВ разказа за горската ни разходка и нейното отношение към растенията в нея, а Галимир и Симона от VIA споделиха с какъв интерес са направили компост. Гери припомни на всички чудесната ни екскурзия до гр. Белене, Парк Персина и наблюдението на многобройните птици в него.

Работният език на срещата беше английски и децата комуникираха изключително успешно. Гостите се включиха с удоволствие в игрите, след което на свой ред разказаха за своята работа по популяризиране на Национален парк Тродос в Кипър, който е разположен в едноименната планина и по-голямата му част е включена в мрежата Натура 2000. В него са обособени кътове за туристи, информационни табели и билбордове разкриващи парка като национално богатство, в което посетителите могат да се докоснат до усещането за пролет, лято, есен и зима, което е невъзможно на други места в страната. Показаха и растения ендемити, животни, посетителския център на парка и удобствата , създадени за туристите.
В края на срещата обсъдихме възможности за сътрудничество по програма Еразъм, като гостите предложиха да включим и училища в Испания и Италия, които вече са били техни партньори. 
Гостите бяха приети и от директора на училището, който им представи опита на институцията и участието ни в различни национални и международни програми. 

Благодарим на издателство Просвета, което ни направи част от проект „ПрироДА: Изграждане на информирана подкрепа за европейската екологична мрежа Натура 2000. Възпитание на поколение от обучени и знаещи поддръжници”! Вече сме едни от тях!

 

 

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОЕКТ ЕРАЗЪМ+

 

ГИМНАЗИСТИ НА СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" УЧАСТВАХА ВЪВ ФОРУМ НА ПРОГРАМИТЕ НА "ЕРАЗЪМ +"

Учениците от десети и дванадесети клас на СУ "Вела Благоева", които работят по програмите на "Еразъм +" с ръководител Анелия Костадинова и подкрепата на НД "Седянка", участваха във форум на програма в гр. София на 12 и 13 април, който им даде възможност да се срещнат с директорите на националните агенции на европейските страни членки.

По време на срещата са обсъдени възможностите пред Програма „Еразъм+“ след 2020 година, значението за определяне на бъдещия формат на Програмата, в който ще бъдат социалното включване,  споделените европейски ценности, предоставяне на възможности за участие в Програмата на по-голям брой потенциално заинтересовани европейски граждани.

 „Гимназистите демонстрираха изключителна комуникативност и предприемачески дух! Добрата презентация на този форум е само началото на бъдещи международни проекти.” – сподели Анелия Костадинова след срещата.

 

ПPOEКТ “РAЗШИPЯВAНE НA EВPOПEЙCКOТO ИЗМEPEНИE НA OБPAЗOВAТEЛНИЯ ПPOЦEC В СОУ “ВEЛA БЛAГOEВA”

Пътувания по пpoeктa “Рaзшиpявaнe нa eвpoпeйcкoтo измepeниe нa oбpaзoвaтeлния пpoцec в СОУ “Вeлa Блaгoeвa” чpeз пpoфecиoнaлнo paзвитиe нa yчитeлитe”, кoйтo ce peaлизиpa пo пpoгpaмa “Еpaзъм+” нa ЕС.

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
763
529
13193

Вашето IP: 34.236.145.124

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.